آمادگی کمیسیون حقوقی مجلس برای بررسی لوایح اولویت دار قوه قضاییه
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد سرگزی رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس در جلسه هم اندیشی رئیس قوه قضائیه با اعضای کمیسیونها و فراکسیونهای حقوقی و قضائی مجلس، ضمن قدردانی از اقدامات قوه قضائیه در دوره تحول و تعالی قضائی گفت: نحوه گفتمان و عملکرد رئیس قوه قضائیه طی دوره اخیر، سرمایه ارزشمندی را در فضای جامعه برای دستگاه قضا ایجاد کرده است.
وی افزود: امروز زمینه تعامل مناسب و سازنده بین مجلس و قوه قضائیه، بیش از پیش فراهم شده است؛ تعاملی که امروز بین مجلس و دستگاه قضا شاهد آن هستیم در تمام سنوات گذشته بیسابقه بوده است؛ نقطه اوج این تعامل و همافزایی را میتوانیم در فرایند تصویب قانون برنامه هفتم مشاهده کنیم.
سرگزی گفت: کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس دوازدهم، در آغاز به کار خود این آمادگی را دارد تا آن دسته از لوایحی که دستگاه قضا برای بررسی نسبت به بقیه لوایح ارجح میداند را در اولویت قرار دهد.
وی همچنین عنوان کرد: دستگاههای نظارتی قوه قضائیه میتوانند کمکحال کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس باشند و ما خواستار آن هستیم که بیش از پیش از این ظرفیت استفاده کنیم.
حجتالاسلام و المسلمین «نقدعلی» نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس با اشاره به تحول شگرفی که امروز در قوه قضائیه نسبت به دورههای پیشین ایجاد شده است، گفت: کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس، طرحها و لوایح کلیدی و بسیار مهمی را مورد بررسی قرار میدهد و از این لحاظ، اهمیت کار در کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس بسیار بالاست.
وی به انتقاد از اِعمال سلیقه در برخی برخوردهای قضائی پرداخت و در ادامه، خواستار آن شد که قوه قضائیه راهکارهای خود را برای انجام تکالیف برنامه هفتم گزارش دهد.
حجتالاسلام نقدعلی همچنین با اشاره به روند رسیدگی به پرونده ریگان خودرو، به طرح مطالب و نکاتی در این خصوص پرداخت.
«سالاری» نایب رئیس دوم کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس نیز طی سخنانی، ثبات و امنیت حقوقی را پیش شرط هرگونه توسعه در حوزههای مختلف دانست و بر ضرورت مد نظر قرار دادن مقوله «مرور زمان» در دعاوی حقوقی تاکید کرد.
وی، تضعیف نهاد وکالت را تضعیف امنیت حقوقی جامعه دانست و تصریح کرد: برخلاف نکات مطرح شده در این جلسه از سوی برخی نمایندگان مجلس، اعتقاد ما این است که نباید نسبت به کانون وکلا، نگاه بدبینانهای داشت.
سالاری همچنین خواستار اتخاذ تمهیداتی برای اجرای قانون تابعیت فرزندان مادر ایرانی شد و در ادامه با اشاره به عملکرد دستگاه قضا در حوزه پروندههای مرتبط با مواد مخدر، خواستار متناسب شدن بیش از پیش مقوله جرم و مجازات در این حوزه شد.
«شکراللهی» نیز در این جلسه با اشاره به ۲۲ سال سابقه قضائی خود اظهار کرد: امروز به فضل الهی در میان مردم، رضایتمندی قابل قبولی را از دستگاه قضائی شاهد هستیم؛ کاهش اوقات رسیدگی به پروندهها و متعاقب آن کاهش اطاله دادرسی، از جمله موفقیتهای قوه قضائیه در دوره کنونی محسوب میشود. ضمن آنکه هماکنون ارتباط و تعامل میان مجلس و قوه قضائیه نیز در بالاترین سطح خود قرار دارد.
وی در ادامه خواستار احداث ساختمان دادسرای کهنوج شد و بر ضرورت بهبود وضعیت مالی کارمندان اداری واحدهای قضائی تاکید کرد.
طهماسبی نیز در این جلسه خواستار اهتمام ویژه و مجدانه همه بخشهای مسئول برای بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی قضات و کارمندان دستگاه قضا شد.
وی با اشاره به کاهش حواشی پیرامون دستگاه قضا طی دوره اخیر، اظهار کرد: امروز قاطعیت و صراحت رئیس قوه قضائیه باعث خوشنامی دستگاه قضا در میان مردم شده است.
طهماسبی همچنین با اشاره به صدور و تحویل اسناد مالکیت بافت مسکونی شهر آباده طشک پس از ۴۰ سال در نتیجه اجرای دستور رئیس قوه قضائیه، اظهار کرد: مردم آباده طشک، به خاطر این اقدام که در سال گذشته صورت گرفت، همیشه قدردان دستگاه قضائی هستند.
«آذری» سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس نیز در این جلسه بیان داشت: قوه قضائیه، قوهای چابک، مظلوم و بیادعاست که به مشکلات مردم رسیدگی میکند و خوشبختانه امروز شاهد افزایش میزان رضایتمندی از عملکرد این دستگاه در جامعه هستیم.
وی در ادامه عنوان کرد: این حق قوه قضائیه است که در حوزه مالی به استقلال برسد؛ ما نسبت به این مهم آگاه هستیم که کم کاریهای سایر قوا و بخشها به سمت قوه قضائیه سرازیر میشود و قضات عدلیه با کمترین حقوق، پروندههای سنگینی را مورد رسیدگی قرار میدهند.
«دهقان» نیز طی سخنانی در این جلسه اظهار کرد: علاوه بر تقوا، درایت و تیزهوشی بالای رئیس قوه قضائیه، آنچه که امروز باعث موفقیت قابل توجه دستگاه قضا در کشور شده، شناخت بالای حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای از بدنه قوه قضائیه است؛ امروز شاهد انتصاب مدیرانی شایسته و توانمند در سطح صف، ستاد و استانهای عدلیه هستیم.
وی در ادامه خواستار توجه و حمایت بیش از پیش قوه قضائیه از کانون وکلا شد.
«نوردهانی» عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس نیز طی سخنانی خواستار ایجاد واحدهای ثبت و ادارات پزشکی قانونی در شهرستانهای تازه تأسیس استان سیستان و بلوچستان شد.
«معصومی» از دیگر اعضای کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس نیز با اشاره به تعامل مثبت و سازنده میان قوای مقننه و قضائیه طی دوره اخیر، به انتقاد از برخی رفت و آمدهای بیدلیل پروندهها از یک مرجع قضائی به مرجع قضائی دیگر که موجب اطاله دادرسی میشود پرداخت و گفت: گاهی اوقات شاهد هستیم برخی پروندهها اصلاً نیازی به کارشناسی ندارند، اما قاضی تشخیص میدهد که آن پرونده حتماً باید سیر کارشناسی خود را طی کند.
وی در ادامه ضمن اشاره به برخی گلایههای مردمی از نحوه برخورد قضات با ارباب رجوع، بر ضرورت اصلاح برخی مقررات آئین دادرسی مدنی تاکید کرد.
معصومی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: باید قوه قضائیه در برخوردهای خود، میان زمینخوار و روستانشین، تفاوت و تمایز قائل شود.
حجت الاسلام «سید ذاکر» نیز طی سخنانی در این جلسه خواستار افزایش تعامل اعضای شورای عالی قوه قضائیه با نمایندگان مجلس در جهت حل مسائل و مشکلات مردم شد.
وی در ادامه بر ضرورت موضوعشناسی در مقوله تعیین مصادیق مجرمانه تاکید کرد و در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز ما خرسند هستیم که درب اتاق رئیس قوه قضائیه و دادستانها به روی همه اقشار باز است و آنها مستمع حرفها و مطالب همه مردم هستند.
«زارع» دبیر اول کمیسیون حقوقی و قضای مجلس نیز در این جلسه به طرح مطالبی در خصوص مشکلات ناشی از وقف در یکی از مناطق مجاور لاهیجان پرداخت.