آمل شهر المپیکی های کشتی ایران؛ زیرساخت ها مناسب نیست
خبرگزاری مهر، گروه استانها: ورزش کشتی از دیرباز در ریههای مازندران نفوذ کرده، از لوچو گرفته تا به امروز کشتی گیران مازندرانی نه در کشور بلکه در جهان اعتبار دارند، مدالهای خوش رنگی از کاروان ایران را ورزشکاران استان کسب میکنند.
تأثیر استراتژیک کشتی مازندران و آمل در تحکیم جایگاه کشتی کشور در رقابتهای بین المللی روایت یک دیار است با افتخارات فراوان.
حالا که بی تردید تشکهای کشتی آمل سنگر قدرت کشتی کشور است، باید سالنهایش هم تراز قهرمانانش باشد، اما دریغ از زیرساختهای مناسب؛ گرچه شور و هیجان کشتی در فضای آمل موج میزند؛ اما وضعیت نامطلوب تشکها و کمبود روشنایی گاهی زحمات پهلوانان را تحت شعاع قرار میدهد؛ در بدو ورود به سالن نور کم جان لامپها زمزمه خستگی سر میدهد و تشکهای که سنگینی تاریخ مبارزات پیشین را به دوش میکشید و تهویه بار سنگین روایتی را با خود حمل میکند؛ شور و هیجان که در رگهای این شهر میجوشد؛ فضای سالن از گرمای تلاش لبریز است، اما ضعف زیرساختها قطره عرق بر پیشانی قهرمانان مینشاند.
اینجا شهر المپیکی آمل است، جایی که هر گوشه از زمین خاکی را تشک میکنند و نه تنها کشتی قهرمانی، بلکه رسم مردانگی نیز آموخته میشود، استعدادهای زیادی میبینید که با رؤیای قهرمانی بزرگ میشوند، کشتی از شالیزارها تا سالنهای تمرین ادامه دارد و نسل به نسل روح پهلوانی منتقل میشود؛ چیزی که این شهر و دیار را متمایز میکند ترکیب سرعت و تکنیک با استحکام بدنی است که میتواند هر سال نفرات جدیدی را روانه اردوی تیم ملی کند.
آغاز شمارش معکوس برای تکمیل ترکیب تیم ملی کشتی
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی کشور اعلام کرد که تا این لحظه، ترکیب نهایی ملیپوشان در هفت وزن از ۱۰ وزن رسمی مشخص شده و انتخاب نفرات باقیمانده نیز بهزودی انجام خواهد شد.
حسن رنگرز در گفتگو با خبرنگار مهر در حاشیه تمرینات تیم ملی در خانه کشتی جهانپهلوان قاسم رضایی آمل با اشاره به اینکه این شهر از شهرهای برجسته در ورزش کشتی است، گفت: همواره نقش کلیدی در پرورش قهرمانان ملی و جهانی داشته است، البته ورزشکاران این شهرستان در سایر رشتهها نیز بارها در میادین بینالمللی خوش درخشیدهاند.
وی با اشاره به پیشینه پرافتخار آمل در کشتی افزود: چهرههایی چون قاسم رضایی، محمدهادی ساروی، امیرحسین زارع و علی ارسلان، همگی از دل این خطه برخاستهاند و زیر نظر مربی دلسوز و توانمندی چون حسن حسینزاده رشد کردهاند.
رنگرز خاطرنشان کرد: ورزشکاران مازندرانی، بهویژه کشتیگیران آملی همواره با روحیهای بالا، اخلاقمداری و تلاش مضاعف در میدان حاضر میشوند و بهحق، شایستگی نمایندگی ایران در رقابتهای بینالمللی را دارند.
وی درباره شرایط فعلی تیم ملی نیز گفت: روحیه و آمادگی ملیپوشان در وضعیت مطلوبی قرار دارد و تمرینات با برنامهریزی دقیق و تحت نظارت کادر فنی در حال پیگیری است تا تیمی منسجم و قدرتمند برای رقابتهای جهانی آماده شود، تا کنون ۷ وزن از ۱۰ وزن تیم ملی کشتی فرنگی مشخص شدند.
آمل قطب مهم کشتی فرنگی کشور
حسین بریمانی، مدیرکل ورزش و جوانان مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آمل یکی از قطبهای اصلی ورزش کشوراست، گفت: این شهر با برخورداری از استعدادهای درخشان در میان نوجوانان و جوانان، همواره یکی از پایگاههای تولید قهرمان در کشتی آزاد و فرنگی بوده و روزبهروز به تعداد کشتیگیران موفق آن افزوده میشود.
بریمانی همچنین با تأکید بر فراهم بودن زیرساختهای لازم برای برگزاری اردوهای تیمهای ملی در مازندران، تصریح کرد: قهرمانان بزرگی همچون قاسم رضایی، محمدهادی ساروی، امیرحسین زارع و علی ارسلان که همگی از افتخارآفرینان میادین بینالمللی هستند، تحت هدایت مربیان پرتلاش و متعهدی نظیر حسن حسینزاده در همین شهرستان پرورش یافتهاند.
آمل شایسته درخشش جهانی است
بهمن بابکی، رئیس هیئت کشتی شهرستان آمل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به میزبانی آمل از اردوی آمادهسازی تیم ملی کشتی فرنگی کشور، اظهار کرد: برگزاری این اردو فرصت مناسبی برای انتقال انگیزه به نسل جوان بود تا از نزدیک با فضای حرفهای کشتی آشنا شوند و در مسیر قهرمانی گام بردارند.
وی با تأکید بر اهمیت کشف و شکوفایی استعدادهای نونهالان و نوجوانان افزود: در طول هفت سالی که افتخار خدمت در هیئت کشتی را داشتهام، همواره تلاشم بر این بوده که قدمهایی بردارم که پیش از این در تاریخ کشتی آمل سابقه نداشته است.
بابکی با اشاره به تغییر رویکرد در مدیریت کشتی شهرستان گفت: البته پیش از من نیز تلاشهایی صورت گرفته بود، اما اغلب با روشهای سنتی. ما سعی کردیم با نگاهی نو، حرکتهایی ماندگار و متفاوت را رقم بزنیم؛ از راهاندازی لیگ برتر گرفته تا میزبانی تورنمنتهای بینالمللی و اردوهای تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی، که تاکنون در آمل سابقه نداشت.
رئیس هیئت کشتی آمل خاطرنشان کرد: تمام این اقدامات با هدف ارتقای نام آمل در سطح ملی و جهانی انجام شده است. اعتقاد دارم ثبت «شهر المپیکی» آمل، پیش از آنکه در مکاتبات اداری باشد، باید در قلب مردم و افتخار آنها نسبت به ورزش شهرشان شکل بگیرد. ما برای حال خوب مردم تلاش میکنیم.
بابکی درباره شرایط خانه کشتی آمل گفت: ترجیح میدهم بهجای انتقاد، عملکرد میدانی داشته باشم. همیشه کار را در عمل نشان دادهام و تلاش کردهام از هیچ تلاشی برای جوانان شهرم دریغ نکنم.
وی در ادامه گفت: در این سالها بارها حس تنهایی داشتهام. با وجود برگزاری اردوها و مسابقات در سطوح مختلف، هیچیک از مسئولان از من نپرسیدند این برنامهها چگونه تأمین مالی میشود یا تغذیه ورزشکاران چگونه مدیریت میشود.
بابکی در پایان با اشاره به ظرفیت بالای کشتی آمل اظهار کرد: اگر اندکی حمایت صورت بگیرد، میتوانیم دهها قهرمان مانند هادی ساروی، قاسم رضایی، امیرحسین زارع و علی ارسلان را به جامعه ورزشی کشور تحویل دهیم. اما ادامه این مسیر بدون حمایت ممکن نیست و یک دست صدا ندارد. امیدوارم همه پای کار بیایند تا آمل، همچنان پرچمدار افتخار در کشتی ایران باشد.
زیر پوست این همه هیجان و شور و شوق ضعف زیرساختها چون خوره ای استعدادها را میخورد؛ هر چند شعله امید همچنان خاموش نشده است. در واقع هر یک ریال سرمایه گذاری در ارتقای زیرساخت، بازدهی ملموسی در کاهش آسیب دیدگی و کیفیت تمرین و افزایش انگیزه دارد؛ محیط تمرین هم تراز با سطح قهرمانی ورزشکاران ما باید باشد، ضعف زیرساختهای ورزشی همچون موریانهای ریشه ذوق قهرمانان ما را میخورد.