اجتماعی

از گردشگری آقای وزیر در تاجیکستان تا رونمایی اطلس صنایع دستی


خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته اعلام شد که ایران قرار است در روزهای آینده در نمایشگاه بین المللی گردشگری اسپانیا شرکت کند. مسئولیت پاویون ایران در این نمایشگاه را نیز کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران بر عهده گرفته است.

این کانون با مجوز رسمی سازمان توسعه تجارت ایران و به نمایندگی از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چند ماه پیش برای شرکت در نمایشگاه گردشگری فیتور اسپانیا ۲۰۲۵ فراخوان داد و از فعالان و کنشگران صنعت گردشگری کشور برای شرکت در چهل و پنجمین دوره از این نمایشگاه دعوت کرد.

از گردشگری آقای وزیر در تاجیکستان تا رونمایی اطلس صنایع دستی

این نمایشگاه از سوم تا هفتم بهمن ماه ۱۴۰۳ با حضور فعالان حوزه گردشگری، دفاتر خدمات مسافرتی، شرکت‌های هواپیمایی، هتل‌ها و صنایع وابسته از کشورهای مختلف در محل دائمی برپایی نمایشگاه‌های FIERA DE MADRID در پایتخت کشور اسپانیا برگزار می‌شود.

عارف: رویکرد فرهنگی گردشگری مهم‌تر از رویکرد اقتصادی آن است

رویکرد فرهنگی گردشگری مهم‌تر از رویکرد اقتصادی آن است

همچنین در این هفته محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور ضمن حضور و بازدید از وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در نشستی با سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی حوزه گردشگری، اظهار کرد: گردشگری یکی از بخش‌های بسیار مهم فرهنگی و اقتصادی کشور است و شما در این عرصه تلاش می‌کنید. شما نکات بسیار ارزشمند و راهبردی را در این جلسه مطرح کردید.

وی ادامه داد: گردشگری یکی از مؤثرترین بخش‌های اقتصادی کشور ما است، به دلایل متعدد و واضح می‌تواند جایگاه دوم را پس از نفت داشته باشد. بخشی است که سرمایه‌ها و منابعی که باید در اختیار داشته باشد را داریم.

معاون اول رئیس جمهور سرمایه‌های بخش گردشگری کشور را میراث نیاکانمان دانست و افزود: در این جلسه به وجود یک میلیون اثر میراثی در کشور اشاره شد، این سرمایه معنوی و بی‌نظیری است که قابل قیمت گذاری نیست. همینطور صنایع دستی که از اهمیت ویژه برخوردار است و شاید هر کدام از سه بخش وزارتخانه ظرفیت یک وزارتخانه را داشتند، اما به دلیل تعامل و اثر متقابلی که بر روی هم داشتند، همچنین ضرورت همگرایی بین آنها در یک چتر به نام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمع شدند.

معرفی ۵۰۰ خودرو برای دریافت پلاک تاریخی به راهور ناجا

معرفی ۵۰۰ خودرو برای دریافت پلاک تاریخی به راهور ناجا

مدیر روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی گفت: حدود ٥٠٠ دستگاه خودرو تأیید کارشناسی دریافت کرده و برای گرفتن پلاک تاریخی به مرکز شماره گذاری راهور فراجا معرفی شده‌اند.

شهاب مالمیر مدیر روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران با بیان اینکه هنوز هیچ موتورسیکلتی پلاک تاریخی نگرفته است گفت: برای دریافت پلاک تاریخی خودروهای قدیمی لازم است پس از ثبت نام در سایت کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و بارگذاری اطلاعات و تصاویر، وسیله نقلیه توسط کارشناسان کارگروه شناسایی و صیانت از وسیله‌های نقلیه تاریخی و راهور فراجا از لحاظ سلامت ظاهری و فنی، اصالت مدارک و هویت مورد بررسی قرار گیرد که پس از کارشناسی و تأیید و معرفی کارگروه، توسط پلیس راهور برای وسیله نقلیه، همانند همه وسیله‌های نقلیه اسناد مالکیتی و پلاک صادر می‌شود.

سخنگوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران بیان کرد: از بدو تشکیل کارگروه تاکنون بیش از ١٠٠٠ دستگاه خودروی بالای ٣٠ سال که متقاضی دریافت پلاک بودند توسط کارشناسان کارگروه و راهور فراجا مورد بازدید کارشناسی قرار گرفته‌اند که از این تعداد حدود ٥٠٠ دستگاه خودرو تأیید کارشناسی دریافت کرده و برای گرفتن پلاک تاریخی به مرکز شماره گذاری راهور فراجا معرفی شده‌اند.

دیدار معاون اول رئیس جمهور با سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری

دیدار معاون اول رئیس جمهور با سرمایه‌گذاران حوزه گردشگر ی

معاون اول رئیس جمهور با سرمایه گذاران گردشگری، هتلداران و فعالان این حوزه دیدار و گفتگو کرد.

محمد رضا عارف معاون اول رئیس جمهور امروز صبح به وزارت میراث فرهنگی رفت و در سالن اجتماعات ساختمان ارگ آزادی به گفتگو با سرمایه گذاران فعالان گردشگری و هتلداران پرداخت.

سرمایه گذاران نیز از مشکلات خود در این حوزه گفتند. همچنین هتلداران تقاضاهای خودشان را این بار هم به عارف بیان کردند تا راهکاری پیدا کنند.

در این نشست که موضوع آن گردشگری بود؛ محسنی بندپی معاون جدید گردشگری وزارت میراث فرهنگی و مدیران دیگر این معاونت نیز حضور داشتند.

در این نشست معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سهم حداقل ۲۰ درصدی گردشگری در برنامه‌های توسعه، گفت: رویکرد فرهنگی گردشگری به نظرم مهم‌تر از رویکرد اقتصادی گردشگری است.

شرایط اخذ عوارض از گردشگران خارجی تعیین شد

شرایط اخذ عوارض از گردشگران خارجی تعیین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صحن مجلس و در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان به مصوبات مجلس در بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، بند (ب) تبصره ۱۱ این لایحه را به شرح زیر اصلاح کردند:

در اجرای بند ۷ ماده ۶۱ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور و تبصره ذیل ماده ۴۹ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، دولت مکلف است از محل منابع تنخواه‌گردان موضوع بند (م) ماده ۲۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۲، مبلغ یکصد و بیست هزار میلیارد (۱۲۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال جهت پرداخت سهم دولت به صندوق بیمه کشاورزی اقدام نماید. آئین‌نامه اجرایی موضوع این بند به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب هیأت‌وزیران می‌رسد.

مطابق با اصلاحات انجام شده در بند (ث) تبصره ۱۱ لایحه بودجه، صندوق تأمین خسارت‌های بدنی موظف است پس از تصویب هیأت نظارت صندوق و با معرفی وزیر دادگستری حداکثر تا مبلغ پانزده هزار میلیارد (۱۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از منابع درآمد سالانه موضوع بندهای «ث» و «ج» ماده (۲۴) قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب ۲۰/ ۲/ ۱۳۹۵ را بابت دیه محکومان معسر جرایم غیرعمد و خطای محض ناشی از تصادف با اولویت زنان معسر و مواردی که پرداخت خسارت برعهده بیت المال یا دولت است، پرداخت نماید. پرداخت‌های این بند توسط وزارت دادگستری انجام می‌پذیرد.

همچنین در ادامه جلسه و در مصوبه‌ای، بند الحاقی ۳ تبصره ۱۰ این لایحه به شرح زیر اصلاح شد:

وزارت راه و شهرسازی مکلف است از هر گردشگر خارجی که از مبادی هوایی خارج از کشور وارد مشهد مقدس و سایر مقاصد گردشگری می‌شود، مبلغ دو میلیون و پانصد هزار (۲.۵۰۰.۰۰۰) ریال (یا معادل ارزی آن) اخذ و به ردیف مربوط واریز کند.

منابع درآمدی این بند از محل ردیف مربوط در جدول شماره (۹) صرف خدمت‌رسانی به زائران ثامن‌الحجج (ع) و ارتقای زیرساخت‌های زیارت آن حضرت و سایر مقاصد گردشگری می‌گردد.

حضور ایران در ۴ نمایشگاه بین المللی گردشگری تا پایان سال

حضور ایران در ۴ نمایشگاه بین المللی گردشگری تا پایان سال

محمدحسین صوفی مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران در نشستی با خبرنگاران که از کارگاه آموزشی نمایشگاه‌های بین المللی گردشگری در یکی از هتل‌های تهران برگزار شد گفت: هدف از برپایی پاویون ایران در نمایشگاه‌های گردشگری خارجی این هست که داشته‌هایمان را به دنیا معرفی کنیم و آگاهی بیشتری از مجموعه توانمندی‌ها به دنیا ارائه دهیم این توانمندی‌ها در حوزه‌های فرهنگی تمدنی و تاریخی ماست همه می‌دانیم که ایران کشور بزرگی است و سابقه فرهنگی تاریخی و تمدنی زیادی دارد.

وی گفت: تا پایان سال جاری در ۴ نمایشگاه فیتور اسپانیا، آی تی بی برلین، امیت استانبول و کراچی در پاکستان شرکت می‌کنیم. اقدامات مختلفی در نمایشگاه انجام شده است و زمین را باید در اختیار بگیریم و متناسب با آن غرفه سازی کنیم به همین منظور فراخوان لازم برای آنها داده شده است در نمایشگاه فیتور و برلین تعداد شرکت کنندگان به رغم مشکلات، بیشتر از سال‌های گذشته هست.

وی گفت: نمایشگاه فیتور در بهمن ماه برپا خواهد شد و ۱۵ غرفه به بخش خصوصی داده می‌شود تعدادی ویدئو کلیپ تهیه شده که جاذبه‌های ایران را به چند زبان از جمله اسپانیایی پخش می‌کند همچنین نشست‌های مذاکره‌ای جهت گفتگوی صنوف شرکت کننده در نمایشگاه برپا می‌شود. هر کدام از آژانس‌هایی که در این نمایشگاه شرکت می‌کنند اقداماتی برای تبلیغ ایران خواهند کرد.

اطلس صنایع دستی رونمایی شد

اطلس صنایع دستی رونمایی شد

سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مراسمی که در سازمان نقشه‌برداری کشور برگزار شد، با تبریک این روز گفت: حضرت علی (ع) به‌عنوان شخصیتی دینی و اخلاقی، عامل اصلی حیات‌بخش جامعه ایران است و نیازمند بازگشت به سیره و منش ایشان هستیم.

وی با اشاره به جایگاه والای حضرت علی (ع) افزود: گفتمان نهج‌البلاغه بر زیست اخلاقی و فرهنگی تأکید دارد و اگر امروز با مشکلاتی مانند گران‌فروشی، فقر و ناهنجاری‌های اجتماعی روبه‌رو هستیم، به دلیل فاصله گرفتن از آموزه‌های آن حضرت است.

صالحی‌امیری با بیان اینکه توسعه واقعی مبتنی و بر محور انسان و اخلاق است، گفت: نفت عامل توسعه نیست، بلکه سرمایه انسانی و انسان شرافت‌مند و اخلاق‌مدار زمینه‌ساز توسعه است. برای رسیدن به قله‌های پیشرفت، باید به انسان و نیازهای روحانی و معرفتی او توجه کنیم.

وزیر میراث‌فرهنگی در ادامه، بر اهمیت سازمان نقشه‌برداری کشور در تدوین اطلس‌های جامع تأکید کرد و گفت: با وجود یک میلیون اثر تاریخی در کشور، تنها ۴۰ هزار اثر ثبت شده و فاقد یک اطلس جامع هستیم. همچنین برای هتل‌ها و مراکز اقامتی نیز نیاز به اطلس داریم تا بتوانیم با برنامه‌ریزی دقیق‌تری عمل کنیم.

وی تأکید کرد: نسل جوان با شناخت هویت تاریخی و تمدنی کشور، علاقه بیشتری به ایران پیدا می‌کنند و شکاف‌های موجود با معرفی صحیح آثار تاریخی پر خواهد شد.

قائم‌پناه: تسهیلات گردشگری افزایش می‌یابد

تسهیلات گردشگری افزایش می‌یابد

پس از بازدید محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور از وزارت میراث فرهنگی که چند روز پیش انجام شد، محمدجعفر قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس‌جمهور هم از وزارت میراث فرهنگی بازدید کرد و در نشست شورای معاونین این وزارتخانه با حضور سید رضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شرکت داشت.

محمدجعفر قائم‌پناه در این بازدید با اشاره به اهمیت مأموریت‌های وزارت میراث فرهنگی در تحقق گفتمان وفاق در کشور، افزود: ایران کشوری با دو هویت ملی و دینی است که این دو هویت به یک اندازه حائز اهمیت هستند و هیچ تقابلی بین آنها وجود ندارد. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با توجه به ماموریت‌هایی که دارد، مظهر و تجلی اصلی ایجاد گفتمان وفاق است.

معاون اجرایی رئیس جمهور بر ضرورت توجه به حوزه گردشگری و صنایع‌دستی با توجه به ظرفیت اشتغالزایی این دو حوزه اشاره و به‌منظور تقویت این بخش‌ها، نسبت به پیگیری افزایش تخصیص تسهیلات به فعالیت‌های این حوزه از محل منابع صندوق کارآفرینی امید قول مساعد داد.

قائم‌پناه به ظرفیت‌های متنوع گردشگری کشور اشاره و بر استفاده از آن برای ایجاد گفتمان فرهنگی و استفاده از این ظرفیت برای تقویت وحدت تاکید کرد.

قائم‌پناه ابراز امیدواری کرد که با تلاش‌های در حال انجام در دولت، ارتباطات جهانی ایران افزایش پیدا کند و شاهد سرافرازی و سربلندی بیش از پیش کشورمان باشیم.

در ادامه سید رضا صالحی امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز عبور از سیاست‌های دوگانه سازی و عملی کردن گفتمان وفاق را به‌عنوان یک ضرورت برای کشور عنوان کرد و تأمین منافع، مصالح و معیشت مردم را در گرو ایجاد ثبات و گذر از دوگانه‌های کاذب دانست.

برنامه‌ریزی برای افزایش سفر گردشگران تاجیک به ایران

برنامه‌ریزی برای افزایش سفر گردشگران تاجیک به ایران

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حاشیه اعزام هیأت تجاری اتاق ایران به تاجیکستان، بر اهمیت گسترش روابط با این کشور تأکید کرد و گفت: تاجیکستان با توجه به اشتراکات فرهنگی و تمدنی، یکی از اولویت‌های استراتژیک ایران در توسعه روابط با همسایگان است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر تاجیکستان برای تقویت همکاری‌های تجاری و فرهنگی افزود: تاجیکستان با توجه به اشتراکات فرهنگی و به‌عنوان بخشی از حوزه تمدنی نوروز و با نظر به زبان مشترک، کشوری کلیدی برای تقویت ارتباطات اقتصادی و فرهنگی ایران محسوب می‌شود.

صالحی‌امیری همچنین از هدف‌گذاری برای افزایش تعداد گردشگران تاجیک به ایران خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر، تعداد گردشگران تاجیک حدود ۸ هزار نفر است، اما توافق شده این رقم به ۱۰۰ هزار نفر افزایش یابد. توسعه گردشگری، علاوه بر تقویت روابط فرهنگی، به افزایش تجارت و اشتغال‌زایی نیز کمک خواهد کرد.



منبع مهر