افزایش حجم جنگ شناختی دشمنان در آستانه انتخابات
حجتالاسلام دکتر محسن باباپور گلافشانی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: ما در حال حاضر در جنگی قرار گرفتهایم که به مانند جنگ سخت نیست، در جنگ سخت دشمن را روبروی خود میبینیم و حضور او برای ما روشن است؛ اما جنگ حاضر که از نوع جنگ شناختی است، این خصوصیت را ندارد.
وی افزود: یک ویژگی که این جنگ دارد این است که ما دشمن را به وضوح نمیبینیم و دشمنی او را جدی نمیگیریم. وقتی دشمن را ندیدم، حس نکردیم و جدی نگرفتیم قطعا در مقابل او آرایش دفاعی هم نمیگیریم.
این مدرس و محقق تاریخ معاصر تصریح کرد: زمانی که جنگ سخت رخ دهد، از آنجا که قصد سلطه پذیری دشمن محسوس و مشهود است، مردم حساس شده و برای دفاع از کشور و مقابله با دشمن آماده خواهند شد.
باباپور گلافشانی بیان کرد: امروزه کمتر جنگ سخت در جهان رخ میدهد بلکه بیشتر جنگ شناختی و جنگ نرم در حال وقوع است در این نوع جنگ هم هدف دشمن همان است که در جنگ سخت پی گرفته میشود اما شکل آن متفاوت است.
وی گفت: مقام معظم رهبری در رابطه با این امر در سالهای اخیر بارها سخن گفته و تاکید داشتند که دشمنی دشمنان ما به روز شده است، ابعاد و ابزار او را بشناسید، در مقابل او آرایش نظامی گرفته و آماده باشید.
جنگ شناختی، جنگی که امروز مهم ترین ابزارش رسانه است
این مدرس دانشگاه در رابطه با جنگ نرم توضیح داد: این نوع جنگ، جنگ مغزها است نه جنگ مرزها به این معنا که فرد به یک مسئلهای یقین دارد اما یقین او را به شک تبدیل میکنند و از آنجا که در عصر رسانه هستیم و حاکمیت این رسانه هم در دست دشمنان دین است با این ابزار جنگ شناختی را دنبال میکنند و از این طریق موجی از ناامیدی را در عرصههای مختلف به جامعه اعم از مردم و خصوصا جوانان تزریق میکنند.
باباپور گلافشانی ادامه داد: برای مثال اینکه گفتیم حاکمیت رسانه در دست دشمنان است برخی شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام اجازه این را نمیدهد که شما تصویر سردار ملی خودتان شهید سردار سلیمانی را منتشر کنید و حتی نمیگذارد برخی کلمهها مثل شهید و مقاومت را به کار ببرید و اگر استفاده کردید به شما اخطار داده خواهد شد. اینها با استفاده از این حاکمیت رسانه کاری میکنند که چهرهی حقیقی مفاخر، بزرگان و ارزشهای دینی و ملی ما مثل شهید حاج قاسم سلیمانی را مخدوش کنند، در واقع نوع شناخت و ذهنیت جوان ایرانی را هدف قرار دادهاند.
این مدرس دانشگاه تاکید کرد: گاهی برخی عنوان میکنند دشمنی نظام سلطه با جمهوری اسلامی است. اگر در سیاستهای کلی نظام به سوی دوستی و پیمان مشترک با آنها برویم، دیگر جنگی وجود نخواهد داشت در حالی که سوای از بحث جمهوری اسلامی که مبتنی بر شریعت و دین است اگر یک نگاه تاریخی به این مسئله داشته باشیم خواهیم دید که دشمنی و مداخله نظام سلطه در تمام تاریخ ایران معاصر یعنی سالیان قبل از جمهوری اسلامی، هم وجود داشته است.
وی تصریح کرد: برای مثال در زمان ملی شدن صنعت نفت ایران، دکتر مصدق قصد برکناری سلطنت و تشکیل حکومت اسلامی را نداشت بلکه هدف او تنها ملی شدن صنعت نفت بود اما در اینجا هم دشمنان ایران، پشت او را خالی کردند و کودتای ۲۸ مرداد رخ داد، در واقع دشمنی نظام سلطه، انگلیس و آمریکا با سرزمین ایران در طول تاریخ اثبات شده و مختص نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.
این مدرس و محقق تاریخ معاصر بیان کرد: مداخله نظام سلطه در سیاستهای کلان کشور ما در طول تاریخ واضح و مبرهن است، بنابراین دشمنی دشمنان ما تغییری پیدا نکرده است، آنچه مسلم است اینکه اصل دشمنی باقی است و آنچه تغییر یافتهاست شیوه دشمنی او است.
وی بیان کرد: در گذشته یک کشور با سلاحهای جنگی، کشور دیگری را مستعمره خود میکرد اما امروزه با استفاده از رسانه و تغییر نگرش در مردم یک کشور، به جنگ می پردازد و این همان چیزی است که باید نسبت به آن هوشیار بود.
باباپور گلافشانی تاکید کرد: این ناامیدی نسبت به نظام و کشور و کمرنگ شدن روحیه انقلابی در برخی افراد جامعه و جوانان که امروزه گاهی احساس میشود نشان از همین مسئله دارد که ما در جنگ شناختی نتوانستهایم آنطور که باید در برابر دشمن مقابله کنیم و متوجه این نوع جنگ نیستیم، البته که مردم کشور ما با وجود گذشت ۴۵ سال از انقلاب اسلامی تا آنجا که توان داشتهاند پشت نظام و انقلاب ایستاده و در برابر دشمنان مقاومت کردهاند.
وی در پایان یادآور شد: امروز نیز باتوجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات و قرار گرفتن در دهه مبارک فجر، حجم جنگ شناختی دشمنان پیرامون دلسرد کردن مردم از شرکت در انتخابات، افزایش پیدا خواهد کرد اما مردم کشورمان همچون گذشته از رسیدن دشمن به اهداف شوم خود جلوگیری کرده و نقشههای آنها را نقش بر آب خواهند کرد.
انتهای پیام