تاثیر قهوه بر ریتم قلب
این نوشیدنی بسیار معمولی واقعاً تأثیرات اساسی بر سلامت ما دارد و این تأثیرات متغیر هستند، این طور نیست که قهوه لزوماً کاملاً خوب یا کاملاً بد باشد.
درحالیکه به نظر نمیرسد قهوه باعث ریتمهای نامنظم در دهلیزهای فوقانی قلب شود، اما یافتههای اخیر نشان میدهد میتواند باعث افزایش ضربان در بطنهای پایینی شود.
دکتر «گرگوری مارکوس»، سرپرست گروه قلب و عروق دانشگاه کالیفرنیا، میگوید: «مردم باید درک کنند که این نوشیدنی بسیار معمولی واقعاً تأثیرات اساسی بر سلامت ما دارد و این تأثیرات متغیر هستند. این طور نیست که قهوه لزوماً کاملاً خوب یا کاملاً بد باشد. این احتمال وجود دارد که خوب یا بد بودن آن به ترکیبی از عوامل بستگی داشته باشد.»
پزشکان مدتهاست که کافئین را یک خطر بالقوه برای سلامت قلب میدانند، زیرا محرکی است که ضربان قلب را افزایش میدهد.
برای این کارآزمایی بالینی، تیم تحقیق ۱۰۰ فردی که عادت به نوشیدن قهوه داشتند را بهکار گرفتند و چندین دستگاه را برای ثبت مداوم سلامتی آنها نظیر مانیتور قلب و ردیاب قند خون نصب کردند.
در طی دو هفته، شرکتکنندگان بهطور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که هر اندازهای که دوست داشتند قهوه بنوشند یا آن را کنار بگذارند.
سپس محققان تغییرات درون هر فرد و بین افرادی را که در مواجهه با قهوه یا بدون قهوه رخ میداد، دنبال کردند.
این مطالعه هیچ مدرکی مبنی بر ایجاد ریتمهای نامنظم در دهلیزها، حفرههای فوقانی قلب، در صورت مصرف قهوه نشان نداد. این خبر خوبی است، زیرا یکی از نگرانیهای عمده پزشکی در مورد قهوه این است که آیا ممکن است نوشیدن قهوه، ریسک فیبریلاسیون دهلیزی که یک وضعیت بالقوه خطرناک است، را افزایش دهد یا خیر.
مارکوس میگوید: «در روزهایی که شرکت کنندگان بهطور تصادفی قهوه مصرف میکردند، افراد حدود ۵۰ درصد انقباضات زودرس بطنی را تجربه میکردند. اساساً تعداد این انقباضها در کسانی که بیش از یک نوشیدنی قهوه مصرف میکردند، دو برابر بود.»
وی در ادامه افزود که این انقباضات زودرس بطنی رایج بوده و معمولاً بی ضرر در نظر گرفته میشوند. اما انقباضهای بیشتر، یک عامل خطر مستقل برای نارسایی قلبی در طول زمان هستند.
انتهای پیام/ منبع: آشپزی، به نقل از سرویس سلامت افق تهران