تجربه حملات ترامپ به خبرنگاران نشان می دهد که در دوره دوم ریاست جمهوری، وی تهدیدات تاریخی بیشتری را علیه آزادی مطبوعات ایالات متحد انجام دهد.
وی در جریان مبارزات انتخاباتی و در یک گردهمایی در آستانه انتخابات تمایل خود را برای زندانی کردن خبرنگاران، تعقیب منابع محرمانه آنها و لغو مجوز پخش شبکه های بزرگ نشان داد.
روزنامهنگاران در آمریکا اکنون با تهدیداتی مواجه میشوند و دولت دوم ترامپ قول میدهد در برابر شیوههای اصلی روزنامهنگاری مستقل انتقادی مقاومت کند و پیامدهای آن برای روزنامه نگاری مایوس کننده است.
روزنامهنگاران ممکن است با تهدیدهای فزاینده انتقادی با انگیزه سیاسی و آزار و اذیت قانونی بالقوه مواجه شوند. به عنوان مثال، ترامپ بارها از سیستم حقوقی علیه روزنامه نگارانی استفاده کرده است که پوشش خبری آنها به نفع او نیست.
او از سال ۲۰۱۶ از بسیاری از رسانه های اصلی به اتهام افترا شکایت کرده است. او اخیراً در جریان مصاحبه ۶۰ دقیقه ای شبکه “سی بی اس” با کاملا هریس، علیه آن اقدام قانونی کرده است.
همانطور که گزارشی از مرکز بینالمللی روزنامهنگاران و همچنین یونسکو نشان میدهد، حملات آنلاین میتوانند به آسیبهای آفلاین سرایت کنند. زنان و رنگین پوستان بیشتر در معرض خطر هستند.
بسیاری از جمهوریخواهان طرفدار ترامپ نیز مدتها استدلال کردهاند که تلاش برای دفاع از حقوق بشر، سلامت عمومی و یکپارچگی انتخابات در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی از طریق نظارت و تنظیم؛ نقض «آزادی بیان» است.
در جریان مبارزات انتخاباتی ۲۰۲۴، ترامپ از تلاشها برای کاهش اطلاعات غلط سیاسی و اطلاعات نادرست به عنوان «کارتل سانسور» یاد کرد. در همین حال، او در اولین دوره ریاست جمهوری خود اغلب از اصطلاح «اخبار جعلی» برای حمله به رسانه هایی که دوستشان نداشت استفاده می کرد.
قطع بودجه حیاتی
ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود تلاش کرد تا بودجه رسانه های خدمات عمومی را به شدت کاهش دهد. اینها پخشکنندههایی هستند که بودجه عمومی دارند و انتظار میرود گزارشهای خبری مستقل ارائه کنند و در دولت ترامپ این بودجه از ۴۶۵ میلیون دلار به ۳۰ میلیون دلار کاهش یافت، اقدامی که گزارشهای محلی و تحقیقاتی را در سراسر کشور تهدید میکرد.
این کاهش ها در نهایت توسط کنگره مسدود شد، اما مشخص نیست که آیا قانونگذاران جمهوری خواه در برابر ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری او بایستند یا خیر؟
در دوره اول ترامپ، همچنین در صدای آمریکا سیاستزدایی و حملات شدیدی علیه روزنامهنگاری صورت گرفت. در سال ۲۰۲۰ او مدیر عامل جدیدی به نام مایکل پک را منصوب کرد تا آژانس رسانه جهانی ایالات متحد، شرکت مادر صدای آمریکا را اداره و فعالیتهای آن را بازبینی کند. پک در دوره کوتاه هفت ماههاش، مقامات ارشد را اخراج، بودجه گزارشنویسی را مسدود و تحقیقاتی را درباره روزنامهنگاران به ظاهر مغرض آغاز کرد.
سرویس پخشکننده عمومی یا PBS، که برخی از مهمترین گزارشهای پاسخگویی را در ایالات متحد تولید میکند، نیز در معرض خطر قرار دارد.
یک نظرسنجی پیش از انتخابات که به سفارش مرکز بینالمللی روزنامهنگاران انجام شد، نشان داد که این نگرانیها در افکار عمومی آمریکا مطرح نیست. نظرسنجی سراسری از ۱۰۲۰ پاسخگو نشان داد که تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) آمریکاییهای مورد بررسی، تهدید، آزار و اذیت یا سوءاستفاده از روزنامهنگاران یا سازمانهای خبری را تهدیدی برای رهبران سیاسی نمیدانند.
انتهای پیام/ ارتباط امروز/ منبع: ijnet.org/en