سیاسی

تحریم‌ها منجر به نقض حق حیات شهروندان عادی به ویژه کودکان و زنان می‌شود



تحریم‌ها منجر به نقض حق حیات شهروندان عادی به ویژه کودکان و زنان می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، نشست تبیین گزارش وضعیت حقوق بشر آمریکا و انگلیس با حضور مدیران کل حقوق بشر و آمریکای وزارت امور خارجه برگزار شد.

عمادی، معاون و دستیار مدیرکل حقوق بشر وزارت خارجه در این نشست در خصوص این گزارش گفت: انتشار این ناشی از الزامات حقوق بشری و اخلاقی ما است. وضعیت قربانیان نقض حقوق بشر کشورهای غربی به دلیل نفوذهای سیاسی آنان به اندازه کافی مورد توجه قرار نمی‌گیرد و وظیفه ما برای قربانیان نقض حقوق بشر است که صدایی را از این قربانیان منتشر کنیم.

وی افزود: کشورهای غربی علی رغم ادعاهای خود در سطح بین‌المللی مبنی بر ایجاد نظم مبتنی بر حقوق بشر، شاهدیم که در سیاست داخلی به سمت ناسیونالیسم افراطی بیگانه ستیز حرکت کردند. احزاب پوپولیست افراطی در این کشورها قدرت گرفتند و به تبعیض قومی و نژادی انجامید.

عمادی گفت: ما در این دو گزارش سعی کردیم نقض حقوق بشر را در دو کشور آمریکا و انگلیس نشان دهیم. کشورهای غربی عمدتاً به دلایل توجیهات منافع استراتژیک و اقتصادی حقوق بشر را به راحتی نادیده می‌گیرند. رعایت حقوق بشر از دیدگاه آنان بعد از توجیهات استراتژیک است.

معاون مدیرکل حقوق بشر وزارت خارجه گفت: این کشورها آشکارا از نقض حقوق بشر متحدان خود هم چشم پوشی می‌کنند و دورویی یکی از سیاست‌های این کشورهای مدعی است.

وی در ادامه با اشاره به ادعای گنجاندن حقوق بشر توسط کشورهای غربی در سیاست خودشان اظهار داشت: آنان بین دوستان و کشورهای متحد خودشان با کشورهای دیگر تفاوت قائل می‌شوند و این شاخص به ما نشان می‌دهد در کشورهای غربی مفاهیم والای حقوق بشری جایی ندارد بلکه یک ابزار در سیاست خارجی آنان است.

عمادی گفت: بحث تحریم‌های یکجانبه در گزارش ما آورده شده است. این تحریم‌ها در حقوق بین‌الملل غیرقانونی است. تحریم‌ها همچنین منجر به نقض حق حیات شهروندان عادی به ویژه کودکان و زنان می‌شود. خانم دوهان در سفرش به تهران مواردی متعددی از این نقض حق‌ها به واسطه تحریم‌های یکجانبه را گزارش کردند. باید کشورهای اعمال کننده این تحریم‌های یکجانبه در مجامع بین‌الملل پاسخگو باشند.

در ادامه این نشست حکیمی، معاون قضائی ستاد حقوق بشر با اشاره به دوگانگی کشورهای غربی در استفاده از حقوق بشر گفت: حقوق بشر نباید سوءاستفاده برای آمریکا علیه دیگران باشد. ما به ظاهر می‌بینیم توصیه‌هایی که به کشورهای غربی می‌شود پیش ساخته و هماهنگ شده و مزورانه است که بگویند مهد حقوق بشر این کشورها هستند.

وی افزود: چهره مدعیان حقوق بشر با برخوردهای دوگانه آنان باید مورد سوال قرار گیرد. ادعای پوچ و بی معنایی از حقوق بشر دارند ولی به طور آشکار سوءاستفاده ابزاری از حقوق بشر می‌کنند. آمریکا و کشورهای غربی خودشان را پرچمدار حقوق بشر معرفی می‌کنند، از طرفی در مقابل نقض حقوق بشر سکوت می‌کنند. آنان هیچ ممانعتی از کمک به رژیم صهیونیستی نمی‌کنند. حقوق ملت‌ها تا جایی برای آنان محترم است که ضربه‌ای به منافع آنان وارد نکند.

حکیمی افزود: آمریکا که بدترین ناقض حقوق بشر است خودش را وکیل مدافع حقوق بشر معرفی می‌کند. حضرت آقا فرمودند که «آمریکا بزرگترین تهدید برای حقوق بشر است» و این قطعاً همین طور است.

معاون قضائی ستاد حقوق بشر در ادامه گفت: در آمریکا ما دیدیم که تا تسخیر پارلمان خودشان هم پیش رفتند و آنها با این وجود خودشان را مهد حقوق بشر دنبا می‌دانند.

وی گفت: اقدامات حمایتگرانه ظلم علیه زنان توسط کشورهای غربی از جمله آمریکا بر کسی پوشیده نیست.

حکیمی با اشاره به گزارشات گزارشگران درباره نقض حقوق بشر در کشورهای غربی گفت: ما وظیفه خودمان می‌دانیم که از مظلومین نقض حقوق بشر دفاع کنیم. ما هستیم و اسناد ساخته شده غربی که هیچ نقشی جامعه اسلامی در تهیه آنان نداشته است و ظرفیت‌های واقعی کشورها به ویژه در حال توسعه را مورد توجه قرار نمی‌دهند و قضاوت‌های آنان از مایکجانبه است.

در ادامه احمدی یکی از افراد اداره حقوق بشر وزارت خارجه به جزئیات دو گزارش اخیر پرداخت و گفت: این گزارش‌ها سالهاست که در حال تهیه است. یافته‌های گزارش در بازه زمانی سپتامبر ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ است. آنچیزی که در این گزارش‌ها است حول سه سرفصل مشترک است. اول، نژادپرستی که مهمترین موارد نقض حقوق بشر در آمریکا و انگلیس است. سالانه حداقل هزار نفر از رنگین پوستان در آمریکا قربانی خشونت پلیس هستند. گزارش‌هایی که آمریکا منتشر می‌کند موید یک نوع تبعیض نژادی ساختارمند و بلندمدت در ساختار آمریکا است که علیه رنگین پوستان اتفاق می‌افتد.

احمدی افزود: دوم، وضع قوانین تحریمی توسط دو کشور آمریکا و انگلیس علیه کشورهای در حال توسعه است. سوم، پرونده فلسطین اشغالی و حمایت‌های این دو کشور از جنایات رژیم صهیونیستی، پرونده حقوق بشری این دو کشور را سیاه‌تر می‌کند. این دو گزارش مفصل است و امیدواریم سال‌های آینده این گزارش‌ها را ادامه دهیم.

در این نشست همچنین عیسی کاملی، مدیرکل آمریکای وزارت خارجه درباره سیاست آمریکا نسبت به حقوق بشر گفت: اساساً روایت سازی که از حقوق بشر در سراسر جهان منتشر می‌شود باید بر اساس فکت‌های معتبر باشد. برای ما مهم این است که دولت‌های غربی چه میزان متعهد به وظیفه خودشان در زمینه حقوق بشر هستند.

وی افزود: ما سعی کردیم از بخش‌های مختلف، این دو گزارش را جمع آوری کنیم تا متقن باشد.

کاملی گفت: رونمایی از گزارش‌ها در حالی صورت می‌گیرد که جنایات علیه مردم مظلوم فلسطین را شاهدیم. ما همه اینها را در دولتی شاهدیم که دولت دموکرات است. نوع برخورد آمریکا با مسئله غزه از این جهت مهم است که وجدان‌های بیداری که می‌خواهند به این سیاست‌ها نگاه کنند می‌بینند که دولت‌های غربی چه فجایعی را رقم زدند. اکنون نظام آمریکا در معرض قضاوت افکار عمومی جهان قرار گرفته است.

مدیرکل آمریکای وزارت خارجه همچنین گفت: ما یک رسالت واقعی داریم که باید نگاه مستقلانه به رفتار سایر کشورها خصوصاً آمریکا و انگلیس داشته باشیم تا مبنایی برای رسانه باشد که با نگاه مستقلانه برای افکار عمومی روشن کنند.

گفتنی است، قرار است به زودی گزارشی از وضعیت حقوق بشر در آمریکا و انگلیس توسط وزارت امور خارجه ایران منتشر شود.



منبع مهر