اجتماعی

محیط زیست متهم اصلی آلودگی هوای خوزستان است



محیط زیست متهم اصلی آلودگی هوای خوزستان است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمان فر عصر امروز شنبه در نشست خبری اعضای کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد با بیان اینکه کمیسیون اصل نود قانون اساسی مأموریت خاصی که تظلم خواهی مردم است را برعهده دارد، اظهار کرد: کمیسیون ظرفیت‌های قانونی کم نظیر و در برخی موارد بی نظیری دارد که می‌تواند بازرس تعیین کند و دستگاه‌ها ملزم هستند در هر سطحی، به کمیسیون پاسخ دهند.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی افزود: در قانون پیش بینی شده که اگر دستگاهی نسبت به مکاتبات کمیسیون پاسخ ندهد جرم انگاری شده است و این از اهمیت کمیسیون است که دستگاه‌ها ملزم به همراهی و کمک شده‌اند.

وی گفت: قانون می‌گوید اگر کسی به نامه‌های کمیسیون اصل نود در مدت زمان یک ماهه پاسخ ندهد این عدم پاسخگویی نه تنها جرم است بلکه انفصال از خدمت و حبس را به دنبال دارد زیرا این کمیسیون بالاترین مرجع تظلم خواهی است.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخشی از مسائلی که در خوزستان پیگیری کردیم پرونده‌هایی بوده که بر اساس شکایت به کمیسیون رسیده است، تصریح کرد: براساس پیگیری‌هایی که صورت گرفت بخشی از موارد گسترده و ملی است و بخشی دیگر به صورت منطقه است.

حجت الاسلام پژمان فر، ناترازی را مساله‌ای ملی خواند و گفت: ناترازی در برق، گاز، آب و ناترازی در مسائل پولی و بانکی را در سطح کشور داریم که در دستور کار هستند.

سفر به خوزستان با هدف بازرسی میدانی

وی ادامه داد: به خوزستان سفر کردیم تا به صورت میدانی به مسائل بپردازیم و رویکرد بازرسی است.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه دستگاه‌های نظارتی عمومی، جرات و جسارت مدیران را گرفته‌اند، عنوان کرد: در این مسائل شاهد هستیم که با ورود و تذکر دستگاه نظارتی مدیر کمی کُند می‌شود اما نظارت ما از این جنس نیست.

حجت الاسلام پژمان فر گفت: امروز بیشترین چیزی که نیاز داریم ایجاد روحیه شجاعت و احساس امنیت داشتن است لذا سعی داریم در چارچوب قانون حمایت انجام دهیم تا مسائل روی زمین نماند و اجرایی شدن آنها با سرعت بیشتری انجام شود.

وی افزود: امروز کمیسیون اصل نود به تعبیری به عنوان بالاترین دستگاه نظارتی کشور است زیرا همه دستگاه‌ها از جمله دیوان محاسبات، وزارت اطلاعات و … همه همراهی می‌کنند اما در شرایط سخت امروز کشور همه باید کمک کنند تا با حمایت کارها پیش رود و بسیاری از مسائل کشور حل و فصل شود.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر امروز مهم‌ترین ظرفیت کشور را برای مهم‌ترین گره‌هایی که در کشور وجود دارد استفاده نکنیم امکان حل مسائل وجود ندارد، تصریح کرد: جریان قدرت و فساد از ما بسیار جلوتر است و در تلاش است رفتار شبکه ای داشته باشد لذا اگر هر کدام بخواهیم به صورت تکی مقابل آن وارد شویم ما را از پیش پای خود برمی دارد.

حجت الاسلام پژمان فر اضافه کرد: مهم‌ترین چیزی که می‌تواند در مقابل چنین مسائلی بایستد حضور و مشارکت مردم است زیرا مردم صف و جریان قوی هستند که باید در میدان باشند و کسی نمی‌تواند جلو آن بایستد.

وی گفت: رسانه‌ها باید مسیر را گم نکنند و گاهی خود و مردم را به آدرس‌های جزئی و فرعی متفرق نکنند. اگر فساد در حال تبدیل شدن به جریان و جبهه است باید مقابل آن جبهه تشکیل داد.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی خطاب به رسانه‌های خوزستان گفت: رسانه‌های دلسوز، با انگیزه و سرمایه‌های اصلی خوزستان با یکدیگر هم افزایی داشته باشید تا جریان‌ها را یک به یک پیش ببرید و حل کنید.

حجت الاسلام پژمان فر ادامه داد: امروز رسانه‌ها با یکدیگر هم افزایی ندارند و صداهایمان به عنوان یک جریان ایجاد نمی‌شود، هر کسی ساز خود را می‌زند و این سازهای متعدد نمی‌تواند جامعه را متحرک کند.

کمیسیون اصل نود یک جریان مردمی است

وی با بیان اینکه امروز کمیسیون اصل نود اولین نشست خود را در خوزستان داشته است، اظهار کرد: استانی که شاید بیشترین مشکلات را در کشور دارد کمیسیون آمده تا جریان سازی داشته باشد و با کمک مردم مسائل را حل کند زیرا اصل نود یک جریان مردمی است لذا باید این نهاد را قوت دهیم.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مجلس نهاد نمایندگی مردم است و این از قوت قانون است که نماینده مردم را در همه چیز ناظر قرار داده است.

حجت الاسلام پژمان فر با اعلام اینکه در این جلسه مسائل مختلفی مطرح شد، عنوان کرد: یکی از محورهای اصلی سفر کمیسیون به خوزستان در خصوص محیط زیست، آلاینده‌ها و سوزاندن گازهای همراه نفت در فلرها بوده است. مساله‌ای که یک باخت دوطرفه است زیرا هم منابع را می‌سوزانیم و هم محیط زیست را تخریب می‌کنیم.

وی ادامه داد: در خصوص آلاینده‌ها قانون گذاشته‌ایم مبنی بر اینکه گازها باید جمع آوری شوند، همچنین جریمه در نظر گرفته‌ایم و به دنبال این قانون از وزارت نفت هشت همت جریمه دریافت کرده‌ایم که در راستای بهینه سازی مصرف سوخت هزینه می‌شود.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: امروز وزارت نفت به شدت تحت فشار ما بوده و در حال جمع آوری گازهای همراه است به گونه‌ای که در حال جمع آوری بیش از ۶۰ درصد گازها هستیم.

حجت الاسلام پژمان فر با بیان اینکه آلودگی هوا تنها در اهواز وجود ندارد، تصریح کرد: گازهای همراه نفت در دیگر شهرهایی که آلودگی هوا دارند سوزانده نمی‌شود لذا اینکه انگشت اتهام در آلودگی هوا تنها به سمت سوختن گازها برود غلط است و این مساله حتماً باید حل شود.

وی ادامه داد: نیشکر در حال سوزاندن است و کسی جلو آن را نمی‌گیرد، دشت را با کاشت صیفی جات مملو از پلاستیک کرده و در طبیعت رها می‌کنند، بی کیفیت ترین شکل بنزین را در اهواز و خوزستان مصرف می‌کنند که اینها را رها می‌کنیم.

محیط زیست متهم اصلی آلاینده‌ها

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: از مسئول محیط زیست خواسته‌ایم گزارش دهد میزان آلودگی هر کدام از عوامل آلاینده‌ها چقدر است، جواب می‌دهند داده ندارم لذا یکی از دستگاه‌های متهم اصلی محیط زیست است زیرا متولی این مساله است و باید پاسخگو باشد.

حجت الاسلام پژمان فر با بیان اینکه اسنادی که به دست ما می‌رسد طبقه بندی شده است، گفت: نمی‌توانیم همه اسناد را گزارش دهیم البته شاید این یک اشکال باشد اما اگر برخی موارد گفته نمی‌شود بدین معنا نیست که رسیدگی نمی‌کنیم بلکه به همه چیز ورود داریم.

به گفته وی، گام بعدی کمیسیون اصل نود این است که به جریان‌های مردمی در همه استان‌ها متصل شود و همه اینها سرپنجه‌های کمیسیون در سراسر کشور شوند.

بانک‌ها مهم‌ترین جریان فساد در کشور

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، مواجه شدن با بانک‌ها را یکی از بزرگترین کارهای کمیسیون خواند و افزود: مهم‌ترین جریان فساد در کشور را بانک‌ها شکل می‌دهند لذا در این مساله بیشترین ورود را داشته‌ایم تا آن را اصلاح کنیم.

حجت الاسلام پژمان فر به مازوت سوزی اشاره و عنوان کرد: یکی از آدرس‌های اشتباه همین مساله بود که متاسفانه در این موضوع احساسی صحبت شد زیرا کل آلایندگی مازوت‌ها در کشور زیر هفت درصد است اما مصرف آن را به واسطه فضای هیجانی کنار گذاشته و بر روی منابع ذخایر گازوئیل فشار آوردیم که جوابگویی نداشت و نتیجه آن ناترازی در برق شد.

وی ادامه داد: مازوت سوزی اشتباه است اما باید مسیر آن را درست برویم. به همین خاطر دو سال فرصت داده‌ایم هر نیروگاهی مازوت سوزی دارد فیلتراسیون انجام دهد.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری ناراضی هستند که کمیسیون حرکت کرده و در کشور با مردم تماس می‌گیرد، تصریح کرد: جریان قدرت فساد با این مساله موافق نیست لذا مردم را به این حرکت‌ها امیدوار کنید تا آنها هم مساعدت کنند.

حجت الاسلام پژمان فر، شفاف سازی را مهم‌ترین مساله در کشور خواند و افزود: شفاف سازی در خصوص عملیات است، در این مورد است که تسهیلات کلان بانک‌ها به چه افرادی پرداخت می‌شود، فولاد و پتروشیمی و اقتصاد کشور باید شفاف سازی شوند نه اینکه نماینده به چه چیزی رای می‌دهد.

وی گفت: در سفر به خوزستان با استاندار، دستگاه‌های نظارتی، مدیرعامل مناطق نفتخیز جنوب دیدار داشته و از آنها گزارش گرفته‌ایم. همچنین از مارون، بیدبلند، گوره و جاسک، فاضلاب، نیروگاه رامین، مترو، فولاد اکسین، مناطق آزاد و تاسیسات دریایی بازدید داشته‌ایم.

به گفته رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، قراردادی در مجموعه‌ای سال ۹۰ بسته شده بود که تقریباً به واسطه ۲۰۰ میلیون دلار متوقف شد که اگر درست اجرا می‌شد سالی دو میلیارد درآمد بود، دستگاه‌هایی مانع اصلاح قرارداد شدند اما کمیسیون به آن ورود کرد تا درآمد میلیاردی از دست نرود.



منبع مهر