اقتصادی

نمایندگان موافق و مخالف تفکیک وزارت راه و شهرسازی چه گفتند؟



نمایندگان موافق و مخالف تفکیک وزارت راه و شهرسازی چه گفتند؟

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۸ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی، کلیات طرح یک فوریتی تفکیک وزارت راه و شهرسازی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که در نهایت نمایندگان با آن مخالفت کردند.

نظر نمایندگان موافق و مخالف تفکیک وزارت راه و شهرسازی به شرح زیر است:

تفکیک وزارت راه و شهرسازی بار مالی ندارد

محمدرضا رضایی‌کوچی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۸ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی کلیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی، گفت: تفکیک وزارت راه و شهرسازی هیچ ارتباطی به دولت فعلی ندارد و ما این طرح را در دولت شهید رئیسی هم مطرح کردیم که شهید رئیسی در نامه‌ای به مجلس ۶ ماه فرصت خواست تا این کار انجام شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی بار مالی ندارد و به نفع کشور است. از سوی دیگر، اجرای این کار زمان‌بر نیست و حداکثر تا سه ماه انجام می‌شود.

رضایی‌کوچی اظهار کرد: با توجه به اینکه حوزه راه و مسکن مشکلات عدیده‌ای دارد، لازم است که این وزارتخانه تفکیک شود تا راهکاری برای رفع مشکلات این دو حوزه در نظر گرفته شود.

مشکل حوزه راه و شهرسازی ساختاری است

مالک شریعتی در موافقت با کلیات طرح مذکور، اظهار کرد: امروز دغدغه اصلی مردم موضوع مسکن است و مسکن در اولویت مجلس است، اما مسئله این حوزه ساختاری و نهادی است.

وی ادامه داد: حوزه وزارت راه و شهرسازی یک حوزه بسیار گسترده با وظایف بسیار سنگین در بخش‌های مختلف است که انجام این حجم کار از عهده یک وزیر بر نمی‌آید.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: علت عدم تحقق در حوزه مسکن با وجود قوانین خوبی که مجلس به تصویب رسیده این است که این قوانین باید توسط یک وزارتخانه اجرایی شود، اما به دلیل مشغله زیاد و معاونت‌های متعدد این اقدام امکان‌پذیر نیست. حوزه مسکن و شهرسازی قابل تفکیک است.

وزارت راه و شهرسازی باید سبک شود

در ادامه، محمد منان رئیسی در موافقت با کلیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی، بیان کرد: عمده چالش حوزه مسکن موضوع مدیریت زمین است و با وجود اینکه زمین در کشور ما به وفور وجود دارد، اما به دلیل عدم تمرکز لازم در مدیریت کلان در حوزه مسکن، در این بخش مشکلاتی داریم.

وی افزود: برخی افراد علت وضعیت مسکن را سیاست‌های ارزی و پولی می‌دانند، اما به اعتقاد بنده این وزارتخانه تمرکز لازم برای حل و فصل موضوعات مختلف را ندارد و باید این وزارتخانه سبک شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در قانون جهش تولید مسکن تصویب کردیم که سالی یک میلیون مسکن ساخته شود، اما امروز می‌بینیم سالی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار مسکن ساخته می‌شود.

وی گفت: وزارت راه و شهرسازی بیش از ۳۰ معاون دارد و برخی از آنها حتی در طول ماه یک بار هم نمی‌توانند وزیر را ببینند. اگر این وزارتخانه تفکیک شود، مشکلات زیادی حل خواهد شد.

در حال تکمیل



منبع مهر