۷ هزار یتیم تحت پوشش کمیته امداد یزد قرار دارند
به گزارش خبرنگار مهر، قباد مبشری صبح امروز در نشستی با اصحاب رسانه استان یزد گفت: در استان یزد حدود ۲۰ هزار و ۵۰۰ خانواده با جمعیت ۳۹ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند و یزد جزو استانهایی است که کمترین تعداد را تحت پوشش دارد.
وی ادامه داد: بیش از ۱۲ هزار سالمند، ۱۳ هزار و ۶۰۰ زن سرپرست خانوار، بیش از ۷ هزار و ۷۰۰ دانشآموز نیازمند، ۶۵۰ دانشجو و… تحت حمایت کمیته امداد یزد قرار گرفتند که کمکها و حمایتهای متعددی از این نهاد دریافت میکنند و همچنین بیماران از کار افتاده، دختران بازمانده از ازدواج نیز از دیگر اقشاری هستند که تحت پوشش قرار دارند.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد عنوان کرد: در بین قشر دانشآموز و دانشجویی که تحت پوشش کمیته امداد استان یزد قرار دارند بیش از ۸۸۰ نخبه در حوزههای مختلف شناسایی شده است که سرفصل جدیدی در کمیته امداد برای حمایت آنها در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به حمایتهای که در حوزه اشتغالزایی از مددجویان کمیته امداد انجام شده است، ادامه داد: در حوزه اشتغالزایی بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ طرح در استان یزد اجرایی شد که بخشی از اشتغال به صورت انفرادی، راهبری شغلی، معرفی به کارگاه و… انجام گرفته و نزدیک به ۲ هزار آموزش نیز در حوزه اشتغال انجام گرفته است و در سال ۱۴۰۳، یک هزار و ۴۴۰ نفر را از طریق اشتغالزایی خودکفا اعلام کردیم و از چرخه پوشش خارج شدهاند.
مبشری با بیان اینکه توانمندسازی خانوادهها رویکرد امسال کمیته امداد است، گفت: از طرفی اعتبارات، امکانات و خدمات کمیته امداد محدود است و از طرف دیگر به دلیل حفظ و افزایش عزت نفس افراد در تلاشیم که مددجویان را توانمند کنیم تا ازپوشش کمیته امداد خارج شوند.
وی با اشاره به اقداماتی که در حوزه مسکن مددجویان انجام شده است گفت: در حوزههای مختلف و با کمک بسیج سازندگی و سپاه مسکنهای خیری در حال ساخت است و تدبیر ما این است که با همکاری بنیاد مسکن و شورای مسکن زمینهایی در قالب نهضت ملی مسکن گرفته شده که کسانی که شرایط را داشته باشند در چرخه مسکن قرار میگیرند.
مبشری با بیان اینکه کمیته امداد به دو منبع منابع دولتی و بودجه عمومی کشور و مشارکتهای مردمی است، افزود: با سامانه راهاندازی امداد هوشمند جذب اعتبارات و پرداختیها به مددجویان کاملاً شفاف است و هر خانواده تحت پوشش دارای پنل است و این سامانه هم در دسترس مددکاران وهم افراد است که میتوانند نیازها و درخواستهای خود را در سامانه ثبت کنند.
وی با اشاره به سامانه اکرام و ایتام کمیته امداد استان یزد گفت: این بستر آماده شده است تا حامیان و خیران به طور مستقیم به حساب ایتام و فرزندان محسنین واریزی داشته باشند و کمیته امداد در این زمینه هیچ دخل و تصرفی ندارد و در این زمینه ۷ هزار یتیم شامل ۳ هزار پسر و ۴ هزار دختر تحت پوشش کمیته امداد هستند.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد عنوان کرد: هم اکنون ۳۴ هزار حامی ایتام و فرزندان محسنین در استان یزد وجود دارند و در سال گذشته ۸۰ میلیارد تومان توسط خیران و نیکوکاران به حساب آنها واریز شده است.
وی گفت: کمیته امداد اقدام به راهاندازی مراکز نیکوکاری در محلات کرده که سهولت دسترسی و شناسایی بهتر نیازمندان را به دنبال داشته باشد و در این زمینه ۱۷۶ مرکز نیکوکاری در استان یزد فعال است و گردش عملکردی آنها در سال گذشته ۲۶۰ میلیارد تومان بوده که در قالبهای مختلف از جمله تغذیه، بستههای معیشتی و… به نیازمندان کمک شده است.
مبشری گفت: یکی از برنامههای کمیته امداد که شروع آن همزمان با میلاد امام زمان (عج) بود و تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه یافت طرح اطعام مهدوی بود که توسط مراکز نیکوکاری اجرا شود در این طرح یک هزار و ۲۶۱ آشپزخانه توسط مراکز نیکوکاری و با همکاری کمیته امداد راه اندازی شد و بیش از یک میلیون پرس غذا ساده و غذای گرم توسط نیکوکاران توزیع شده است.
وی با بیان اینکه کمکهای مردمی در زمینه طرح ادامه داد: توزیع بستههای معیشتی بین نیازمندان نیز بخش دیگری از اجرای طرح اطعام مهدوی در استان یزد بود که در این زمینه بیش از ۷۰ هزار بسته معیشتی توزیع شد و نسبت به سال ۱۴۰۲، کمکهای مردمی و خیران استان ۳۰ درصد رشد داشته است.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد عنوان کرد: در شبهای قدر و ایام عید فطر و در قالب طرح ۴۵ روزه طرح اطعام مهدوی پایگاههای اکرام ایتام و محسنین نیز در نقاط مختلف استان برپا شد که در این زمینه ۲ هزار حامی به جمع حامیان فرزندان ایتام و محسنین اضافه شد و همچنین ۹۳ حامی نیز با اقداماتی که توسط کمیته امداد انجام گرفته از خارج کشور در لیست حامیان قرار گرفتند.
وی با اشاره به جمعآوری زکات فطریه در استان یزد گفت: حدود ۶.۵ میلیارد زکات فطریه در استان یزد جمعآوری شد و با شناسایی دهکهای یک تا سه در همان روز تعطیل به حساب افراد نیازمند واریز شده و کفارات نیز همچنان در حال از طریق سامانه امداد در حال جمعآوری است، در این زمینه سامانه نانینو و نیز کارت نان نیز برای دریافت فطریه و کفارات و پرداخت به نیازمندان استفاده شد.
مبشری ادامه داد: مجموعاً در سال گذشته ۲۳ میلیارد تومان صدقه در استان یزد جمعآوری شد که بخش زیادی از آن برای تأمین جهیزیه، درمان، شهریه دانشآموزان و دانشجویان نیازمند، تأمین مسکن و… هزینه میشود.
وی با اشاره به راهاندازی پویش «هر ایرانی یک صندوق صدقه الکترونیکی در کشور گفت: از امروز نیز این پویش در یزد آغاز به کار میکند و هر فرد میتواند با ارسال ۳ به سامانه ۳۰۰۰۳۳۳۳ این صندوق صدقه الکترونیکی را برای خود فعال کند.