اجتماعی

از انتقال ۱۸ کامیون دارو به عربستان تا ویزیت ۳۶ هزار زائر ایرانی



از انتقال ۱۸ کامیون دارو به عربستان تا ویزیت ۳۶ هزار زائر ایرانی

به گزارش خبرگزاری مهر، جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان متولی اصلی ارائه خدمات بهداشت و درمان به زائران ایرانی در مراسم حج تمتع، همزمان با ورود اولین کاروان‌های حجاج به سرزمین وحی، ارائه خدمات خود را آغاز کرده است. گزارش این خدمات به‌صورت منظم تا پایان مراسم حج در قالب اطلاعیه‌های رسمی منتشر خواهد شد.

متن اطلاعیه شماره یک به شرح زیر است:

۱- از ابتدای عملیات بهداشت و درمان در حج تمتع ۱۴۰۴ تا تاریخ سوم خرداد، مجموعاً به ۳۶ هزار و ۳۰۲ زائر ایرانی در دو شهر مکه مکرمه و مدینه منوره خدمات درمانی ارائه شده است. از این تعداد، ۲۶ هزار و ۹۷۱ نفر در مکه و ۹ هزار و ۳۳۱ نفر در مدینه خدمات درمانی دریافت کرده‌اند. تنها در روز سوم خرداد، ۴ هزار و ۶۸۹ نفر در مکه و ۵۸۹ نفر در مدینه ویزیت شده‌اند و در مجموع ۸ هزار و ۷۰۳ نفر در مدینه و ۲۲ هزار و ۱۱۸ نفر در مکه ویزیت شده اند. تا امروز، ۳۱ زائر در مدینه و ۱۲۴ زائر در مکه بستری شده‌اند که ۴ نفر از آن‌ها در بیمارستان‌های مدینه و ۱۵ نفر در حال حاضر در بیمارستان‌های مکه بستری هستند. متأسفانه یک زائر ایرانی نیز در مکه فوت شده است.

۲- در حال حاضر، بیماری‌های تنفسی به‌ویژه سرماخوردگی، شایع‌ترین بیماری در میان زائران ایرانی محسوب می‌شود. با توجه به حضور زائرانی از کشورهای مختلف و تنوع بیماری‌های بومی، رعایت نکات بهداشتی همچون استفاده از ماسک، شست‌وشوی مرتب دست‌ها، رعایت فاصله اجتماعی و استراحت کافی در صورت بروز علائم تنفسی، بسیار ضروری است. دومین بیماری و مشکل زائران نیز گرفتگی عضلانی است. در مجموع حال عمومی زائران ایرانی خوب است.

۳- برای هر ۵۵۰ زائر ایرانی حج امسال یک پزشک در نظر گرفته شده و در مجموع ۳۶۰ نفر، وظیفه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران ایرانی را در شهرهای مکه و مدینه به عهده دارند.

۴- داروها و تجهیزات مصرفی پزشکی مرکز پزشکی حج و زیارت که شامل ۱۸ کامیون بود، با همکاری گمرک عربستان در شهرهای مکه و مدینه ترخیص و در انبارها جای‌گذاری شد. مجوز فعالیت درمانگاه‌های شبانه‌روزی در مدینه پیش‌تر صادر شده بود و روز گذشته نیز مجوز پنج درمانگاه شبانه‌روزی در مکه مکرمه از سوی مراجع مربوطه صادر شد. با تأمین کامل داروها و فعال شدن تمامی مراکز درمانی، خدمات درمانی به زائران به‌صورت طبیعی، منظم و با حداکثر توان در حال ارائه است.

۵- با توجه به گرمای هوا و شلوغی شهرهای زیارتی، زائران لازم است با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از بروز گرمازدگی و بیماری‌های احتمالی جلوگیری کنند. توصیه می‌شود زائران مایعات کافی بنوشند، از بطری آب شخصی استفاده کنند، از حضور در فضای باز در ساعات گرم روز خودداری کرده و اعمال مستحبی را به ساعات خنک شب موکول کنند و لباس نخی با رنگ‌روشن بپوشند. رعایت این نکات به حفظ سلامت و بهره‌مندی بهتر از فضای معنوی حج کمک خواهد کرد.



منبع مهر