جلوگیری از خامفروشی محصولات لبنی در جهت محرومیتزدایی
به گزارش خبرنگار مهر، گروههای جهادی علاوه بر کارهای محرومیتزدایی و تأمین بستههای معیشتی، رسالتی مهم در بخش فرهنگی جامعه را دنبال میکنند و از این راه برای آگاهی رساندن به مردم در تلاشاند.
شیخ علی کبودی سطح ۲ حوزوی از شهرستان راز و جرگلان واقع در خراسان شمالی است. شهرستان راز و جرگلان از لحاظ زیرساختها، رتبه ۱۲ محرومیت کشور است اما در تولید گندم استان، دومین استان تولیدکننده گندم است با این وجود سیلو گندم ندارد.
در سال ۱۳۹۱ بحث جمعیت را مقام معظم رهبری در این استان مطرح کرد و در این بحث، مسائل اقتصادی و اشتغال مهمترین نقش را دارند پس بحث اشتغال را برای ایجاد درآمدی مناسب پیش بردند.
آقای کبودی معتقد است باید دنبال کشتهایی در زمینه کشاورزی باشند که کشت خوب و سودآوری مناسبی دارند؛ از این رو کشت گیاهان دارویی گزینه خوبی برای ایجاد درآمد از کشاورزی بود. بنابراین یک زمین ۲ هزار متری به صورت آزمایشی برای کشت گیاهدارویی گَوَن در نظر گرفتند و کشاورزان را بر سر این مزارع آوردند تا از نحوه انجام کشت و مراحل آن آگاهی داشته باشند.
خامفروشی مشکل اصلی اقتصاد استان است
آنها به این نتیجه رسیدند اگر شیر تولید شده توسط دامدار به صورت خام فروش رود، سود بسیار کمی برای دامدار به وجود میآورد اما اگر تبدیل به کره شود، میتوان روغن حیوانی به دست آورد یا شیرهایی که ترش میشود را به صورت کشک فرآوری کرد و در هر مرحله از این اقدامات، یک حاشیه سود مطمئن برای دامدار و تولیدکننده وجود دارد که سعی کردند با آموزش آنها، ذهنیت خامفروشی را برای کشاورزان و دامداران از بین ببرند.
همچنین تعدادی از بانوان خانهدار که توان مالی نداشتند در بحث تولید لباس و جوراب شرکت داده شدند از این رو مرحله تولید، در کنار فروش و بازاریابی و تهیه مواد اولیه توسط اعضای گروهجهادی شکل گرفت و برای تعدادی از بانوان نیز اشتغال ایجاد شد.
شناسایی دانشآموزان برای حمایتهای آموزشی و مالی
این گروه با حضور در مدارس و شناسایی دانشآموزانی که از لحاظ تحصیلی در جایگاه خوبی هستند اما به دلیل مشکلات خانوادگی و مسائل مالی، نمیتوانند ادامه تحصیل دهند را شناسایی میکنند و این دانش آموزان در راستای حمایتهای مالی و آموزشی در مؤسسهای با عنوان امامرضا (ع) که زیرمجموعه هیئت هست، به آموزشهای علمی میپردازند.
اولویت اصلی آنها از حضور دانشآموزان در مؤسسه امامرضا (ع) ورود به سطوح بالا و راه یافتن به آموزش معلم است؛ از این رو در بحث تأمین مالی با ۵۰۰ نفر از مسئولان شهرستان راز به صورت انفرادی صحبت کردند تا در حدی که میتوانند ماهانه بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به این کار فرهنگی برای ترقی دانشآموزان کمک کنند که این اقدام، نتیجه خوبی داشت و ماهانه نزدیک به ۲۰ میلیون تومان جمعآوری شد.
ورود به روستاها در کارهای عمرانی و ساختوساز و ترمیم خانههای روستاییان که با اخذ وام صورت گرفته بود، از دیگر کارهایی بود که توسط اعضای گروه جهادی شهرستان راز انجام شد.